• +32 478 35 69 19
  • info@coldclean.be

Glasparelstralen

Glasparelstralen

Glasparelstralen

Glasparelstralen is een straaltechniek waarbij het oppervlak door middel van ronde stukjes gerecycleerd glas schoon gestraald wordt. Ideaal voor het stralen op aluminium, ijzer, koper of metaal. Door middel van perslucht, vermengd met glasparels en kleine stukjes glas, wordt het object schoon gestraald en heeft het nadien een mooi glanzend resultaat.

Wij gebruiken deze techniek vooral om allerhande aluminiumonderdelen van auto’s of motoren te stralen. Glasparelstralen van auto- en moto-onderdelen vormt een mooi, egaal en gesatineerd resultaat. De oppervlaktes zien er weer zo goed als nieuw uit na deze behandeling.

Bij glasparelstralen vermindert de ruwheid van het oppervlak. De hoogte van de toppen en de diepte van de dalen zullen na het stralen ongeveer gelijk blijven. Omdat het oppervlak echter gladder is, zal vuil minder hechten op het oppervlak.

Deze techniek kunnen we enkel toepassen op de buitenkant van onderdelen of op onderdelen waar de aantasting van de binnenzijde geen probleem vormt. Deze techniek zouden we dus bijvoorbeeld niet aanraden voor het reinigen van de binnenkant van cilinderkoppen.

Als u onderdelen wilt glasparelstralen, moeten die eerst door de klant worden schoongemaakt. Anders wordt het vuil in het oppervlak opgesloten. Hierdoor kan na verloop van tijd ongewenste corrosie ontstaan. Als de binnenkant niet gestraald mag worden, moeten die door de klant worden afgeplakt of dichtgemaakt, zodat er op deze plaatsen niet gestraald kan worden.

Toepassingen

  • Automotive: aluminiumonderdelen van auto’s en motoren;
  • Stralen van koper;
  • Reinigen van koper en aluminium.

U kunt alle auto- en motoronderdelen bij ons brengen na afspraak.