• +32 478 35 69 19
  • info@coldclean.be

Droogijsstralen

Droogijsstralen

Droogijsstralen

Een droge reinigingsmethode met een maximaal resultaat

Droogijsstralen is een reinigingsmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van vaste koolzuurpellets (van -79°C). Deze pellets worden in de straalmachine door een persluchtstroom vervoert naar het straalpistool en worden met kracht tegen het te reinigen oppervlakte gespoten. Droogijs bestaat uit zuivere kooldioxide of vaste koolzuur. De ijspellets hebben een vorm van circa 5 mm lang en 3 mm dik. Droogijs bevat geen water. De pellets gaan over van een vaste vorm naar gasvorm.

3 krachten werken samen voor een optimaal resultaat

  1. Inslag: de hoge inslagsnelheid van de droogijskorrels maakt de ongewenste aanslag van het oppervlak los.
  2. Thermoschok: het verschil in temperatuur tussen het droogijs (-79°C) en de te verwijderen laag veroorzaakt microscopische scheurtjes in het te reinigen oppervlak. Hierdoor springt de vervuiling los van de oppervlakte, en ontstaat er geen vervorming van uw materiaal.
  3. Micro-explosie: wanneer droogijskorrels een oppervlak raken, veranderen ze van vaste vorm in gas. Door deze omzetting naar gas vergroot het volume van de droogijspellets tot 800 keer. Deze miljoenen micro-explosies slaan het losgemaakte vuil los, en na het reinigen blijft alleen het losgekomen vuil in droge vorm over.

3 redenen om droogijsstralen te gebruiken

  1. Milieuvriendelijk, bacteriedodend en droog reinigingsproces, én zonder extra afval.
  2. Minimale verstoring van uw (bedrijfs)proces met een maximaal resultaat: U reinigt een object zonder (water/zand)residu, wat betekent dat elektrische omgevingen zonder problemen kunnen worden gereinigd en dat bijvoorbeeld vervuilde motoren of machines niet gedemonteerd moeten worden.
  3. Droog, geen beschadigingen, niet giftig, niet-ontvlambaar en niet geleidend. Er komen geen chemicaliën aan te pas.